Kumu Konstmuséum

Fallstudie

Kumu Konstmuséum, Tallinn, Estland

Den finska arkitekten Pekka Vapaavuoris vinnande design valdes ut från 233 olika projekt som arkitekter skickat in i 10 olika länder. Hans vinnande design förlitade sig starkt på lokalt framställda naturmaterial. Vår Gotland Grå Kalksten och Åland Grå-Beige Kalksten användes som fasadsten på utsidan och interiören med både sågade och finslipade ytor och Baltisk Grå kalkstenplattor med finslipad yta användes för det interna golvet.

Fallstudie

Link to: Lund District CourtLink to: Arctic Bath HotelLink to: Nacka StrandLink to: Kullabergs Vingård
Link to: Private residence, TuusulaLink to: Espoo Library and Music HallLink to: River Street MewsLink to: Noblessner, Tallinn
Link to: Porto FrancoLink to: Art Priory RestaurantLink to: Kumu Art MuseumLink to: Marly-le-Roi Palace
Link to: Private HouseLink to: Swedish Embassy